رب گوجه و محصولات غذایی
 

مطالعات اقتصادی طرح :

شناخت و معرفی کالا :

ویژگی ها و مشخصات فنی : طرح در مورد محصول رب گوجه فرنگی با بریکس % 28- 25 و مقدار نمک % 3-2 در بسته بندی های فلزی 1 کیلوگرمی و نیم کیلوگرمی .

فرمولاسیون : گوجه فرنگی تغلیظ شده (28– 25 = Brix) و نمک (مقدار٪2)

- PH : مقدار آن برای رب گوجه فرنگی حدود 3/4 است .

- مقدار مواد جامد محلول در آب (Brix) : مقدار آن برابر استاندارد برای رب ویژه مصارف خانگی بدون در نظر داشتن نمک حداقل 25% است .

- مواد ناخالصی : رب گوجه فرنگی باید هموژن ، عاری از ناخالصی و ذرات تیره ، عاری از هسته و پوست و الیاف ، عاری از طعم و بوی زننده و مقدار ناخالصی های آن کمتر از mg 60 به ازای کیلوگرم است .

نوع بسته بندی : برای بسته بندی از قوطی های فلزی 1 و نیم کیلوئی استفاده می شود . قوطی ها نیز طبق استاندارد باید از جنس 72- 75 – D لاک دار باشد .

 

برای خرید ادامه مطالب به این آدرس تماس بگیرید

۰۹۳۶۳۷۳۰۴۲۹ پیام کوتاه

۰۹۱۵۷۰۶۳۹۶۲

+ نوشته شده در  پنجشنبه شانزدهم اردیبهشت 1389ساعت 8:37 قبل از ظهر  توسط جواد متین فر | 

 

تهیه در داخل و خارج تهیه از خارج تهیه در داخل ایران چکیده طرحهای صنعتی طرحهای تیپ

%بررسیهای مالی ، اقتصادی و فنی مربوط به سال 1379 میباشد . طبعاً برای اجرا نیاز به امکان سنجی جدید خواهد بود %

٤٣٧

رب گوجه فرنگی

-1 انواع تولیدات:

ظرفیت اسمی

ردیف

تولیدات مشخصات فنی

مقدار واحد

28 درقوطی های یک ونیم کیلوگرمی به عنوان چاشنی مواد غذایی 1500 تن - 1 رب گوجه فرنگی بریکس 32

-2 فرآیند تولید:

نمک طعام تفاله گوجه

فرنگی

محصول

1.)دریافت گوجه فرنگی 8.)تفلیظ آب گوجه

2.)خیساندن وشستشوی مقدمات گوجه 9.)پاستوریزاسیون

3.)سرورتینگ و شستشوی گوجه 10 .)پرکردن درقوطی ودربندی

1استوریزاسیون قوطی پرشده (. 4.)خردکردن گوجه 11

1.)عبوراز زیردوش آب سرد 5.)پخت اولیه 2

6.)فیلتراسیون 13 .)خشک کردن

7.)تانک فرموله 14 .)اتیکت زنی وبسته بندی

-3 ویژگیهای فرآیند،نکات فنی و شرای طعملیاتی:

فرآیندتولید محصول بشرح ذیل قابل بیان می باشد:

-1 گوجه فرنگی درسبدهای یا ج عبه های 25 کیلوگرمی

وارد کارخانه میشود و پس از توزین در سکوی بارگیری

قرار میگیرد و کالای توزین شده وبا کنترل تعداد جعبه

باسبد تحویل گرفته میشود.

-2 درمحل سکوی بارگیری یک حوضچه سیمانی قرار

دارد که کف آن از صفحات مشبک پوشانده شده و پر

از آب است گوجه ها از سبد در آب حوضچه تخله

میشود البته کف حوضچه دارای شیب مناسب میباشد

بطوریکه باباز کردن دریچه خروج گوجه ها به راحتی

همراه آب درکانال مربوطه جاری شده وضمن

شستشو اولیه به سمت خط تولید بعد از آن بوده و

مجهزبه لوله های هوا میباشد هوای دمیده شده از این

لوله هاسبب ب ه غلیان در آمدن گوجه ها ودرنتیجه

شستشوی بهترگوجه ها میشود.

-3 سپس گوجه ها برای شستشوی نهایی از زیر

دوشهای آب رد شده وروی میز سورتینگ قرار

میگیرد گوجه فرنگ ی هادرحین عبور از روی سورتینگ

توسط کارگرانی که در دو طرف میز قرار دارند مورد

بازرسی قرار میگیرند وگوجه های نامناسب وکال

ولهیده و یا چیزهای دیگری مثل چوب و غیره که

احتمالاً خمراه گوجه باشند از گوجه ها جدا می گردند.

-4 گوجه های تمیز شده پس از عبور از زیر دوش آب

که شستشوی نهایی را انجام می دهد وارد خردکن می

شود و در آن خرد کن که از یکسری تیغ ههای را انجام

می دهد وارد خردکن می شود و در آن خردکن که از

یکسری تیغه های متحرک تشکیل شده است سبب خرد

شدن گوجه ها میشود .گوجه های خرد شده وراد مخزنی

با حجم حدود یک متر مکعب درزیر خردکن موسوم با بالانس تانک می شوند.

-5 گوجه های خرد شده توسط منوپمپ وارد پری

هیتر می شوند . پری ه یتر یک دستگاه افقی استوانه

است که درون آن لوله های استیل با قطر کمتر قرار

دارد و اطراف لوله ها بخار می باشد بطوریکه

گوجه های خرر شده با عبور از داخل این لوله های به

85 درجه سانتیگراد می رسند . حرارت حدود 90

حرارت داده شده درپری هیتراولا سبب می شود تا

راندمان آبدهی در مرحله فیلتراسیون افزایش یابد

ثانیا آنزیم پکتیناز از بین برود و در نتیجه رب تولیدی

از ویسکوزیته مناسبی برخوردار باشد ثالثاً بار

میکروبی کاهش یافته و به رندمان سالم سازی

درمراحل بعدی کمک می کند و بعلت متلاشی و نرم شدن

بافت گوجه ها ضمن آسانتر کردن عمل آبگیری

استهلاک صافی ها را نیز کاهش می دهد.

تهیه در داخل و خارج تهیه از خارج تهیه در داخل ایران چکیده طرحهای صنعتی طرحهای تیپ

%بررسیهای مالی ، اقتصادی و فنی مربوط به سال 1379 میباشد . طبعاً برای اجرا نیاز به امکان سنجی جدید خواهد بود %

٤٣٨

-6 گوجه های خردشده پس از عبور از پری هیتر وارد

صافیها می شوند این صافیها دو یا سه مرحله ای

می باشند بطوریکه تفاوت مراحل مختلف در قطر

توری های آنها می باشد توری مرحله اول با

0و مرحله / سوراخهای با قطر یک و مرحله دوم حدود 7

0 میلی متر می باشد. مراحل مختلف اولاً برای / سوم 4

بالابردن کیفیت وکمیت آب گیری می باشد و ثانیاً

بسته به شرایط مواد اولیه می توان به دلخواه از

بعضی مراحل استفاده کرددویا آن را ازدورخارج نمود.

-6 پس از آن آب گوجه وارد تانک فرموله که مخازن ی

استیل می باشد می شوند در این مخازن به میزان حداکثر 3

درصد وزن محصول نهایی به آبگوجه نمک طعام افزوده می شود.

-8 آب گوجه فرموله شده توسط پمپ وارد دیگ تغلیظ

می گردد . البته نمک را می توان درمحصول نهایی پس

از خروج از دیگ تغیلظ اضافه کردن اما بعلت بالابودن

ناخالصی درکشور ما ولزوم افزودن آب نمک بجای

نمک خشک اینکار اگر در تانک فرموله انجام شود

صحیح تر است . آب گوجه می تواند دریک یا دو یا چند

مرحله تغلیظ شود (تا به محصول نهایی تبدیل گردد

اینکار در کارخانجات رب گوجه فرنگی معمولاً دردو

مرحله بصورت بچ و یا دریک سیستم مدا وم و به

صورت سیرکولاسیون انجام می شود اما در کارگاه

کوچک می توان از دیگهای تحت خلا یک مرحله ای و یا

از دو دیگ مشابه هم و درطی دو مرحله استفاده نمود .

در هر حال آب گوجه دردیگ تغلیظ تخت خلا و

بصورت غیرمستقیم تماس با حرارت بخار حرارت می

بیند وآب خود را از دست می دهد و بنا به دلخوا تولید

کننده تا درجه بریکس مورد نظر تخلیه می شود .

همانطوریگه

+ نوشته شده در  چهارشنبه یکم اردیبهشت 1389ساعت 8:59 قبل از ظهر  توسط جواد متین فر |